Les aventures de na Tirititona, aquesta vegada sorpresa de “TANT EN TAN POC”.

 

Avui, la Dra Pastilla i na Tirititona entren a una habitació d’una Sra. a la planta d’adults, per demanda de la seva cuidadora. 

La cuidadora ens ha vist només en entrar a la planta, intercanviem unes bromes, una tonada musical, i ella ens regala uns ulls oberts de sorpresa. 

 

Com sempre anem al control d’infermeria per tal que ens donin informació i ens diguin a quines habitacions creuen que  podem anar. 

Quan ja estem a punt de finalitzar totes les habitacions que ens havien dit, la cuidadora ens esperava al passadís, atenta a nosaltres i ens demana si podem entrar a fer-li una visita a la seva companya. 

 

Ens llança el comentari tot entrant a l’habitació: “Ella es muy seria”. Efectivament, entrem a l’habitació i podem observar una senyora cabell curt, canós, tombada al llit, amb els llençols fins al coll. La saludem, ens presentem amb la nostra gràcia, i ella cap moviment, possiblement algun parpelleig. No ens donem per vençudes i continuem fent alguna broma, també fent partícip a la cuidadora, però en la seva cara no hi ha cap moviment, cap aixecament de cella o indici de sorpresa. 

Comencem a tocar i cantar un clàssic de les cançons antigues, i en un moment determinat na Dra pastilla fa un gest fent que la Sra. ens regali una bona rialla. Dins meu sento una sensació de calor,  aixxxx més espai per respirar. Però… la senyora torna a la posició inicial, sense empatitzar més. 

 

La Dra Pastilla continua amb el moviment repetitiu causant d’aquell canvi, mentre na Tirititona segueix tocant la cançó, amb l’esperança que aquell somriure tornarà a aparèixer però…. res, ni un parpelleig més exagerat que un altre.

 

Davant d’aquest panorama tan desèrtic, només hi ha un camí, seguir fins a acabar la cançó amb amor cap a ella i acomiadar-nos. Quan de cop, podem veure uns ulls que brillen especialment, vidriosos, que ens miren fixament, i  un parell de  llàgrimes que li cauen galtes avall.

 

La cuidadora ens comenta: “Està muy emocionada…”

I jo, també!!! 

 

Tirititona🤡