Sabeu què faig? No, no faig el «moonwalking» d’en Michael Jackson per dins l’hospital, tot i que podria ser, perquè estic perfeccionant la tècnica i, francament, trob que ja s’hi comença a assemblar… Tenc testimonis que en podrien donar fe.

El que vos mostr és un sistema ben antic, gens novedós, que ja començam a tenir per mà, vull dir, per peu. Hem après a obrir i tancar aquestes portes sense tocar-les amb les mans. Perquè si no, com sabeu, tot d’una hem de desinfectar-nos-les. Són ben feixugues i es tanquen totes soles, amb força. Hem d’anar ben alerta.

Per tant, primer l’empenyem amb el colze i quan ja hi ha una obertura suficient perquè passem, l’aturam amb el peu, per travar-la encara que sigui un segon. Acte seguit, correm dues passes ràpidament perquè no se’ns tanqui abans d’hora i quedem encloses. Així, la porta acaba de tancar-se tota sola, noltros ja hem passat i sobretot: no l’hem tocada amb les mans!

Ens passa moltes vegades, de tota manera, que no pensam en aquest sistema i obrim les portes amb les mans… Cap problema! Ens les desinfectam tot d’una i no ens resulta gens complicat, perquè com molts deveu saber, a l’hospital hi ha botelles de gel hidroalcohòlic pertot, perquè tothom pugui anar ben desinfectat.

La seguretat és el més important!

Dra. Proveta