Al Bloc F de l’Àrea Quirúrgica la Ventolina i l’Aspirino estem una hora de rellotge amb una nina de 12 anys a la que han d’operar de l’esquena i està molt nerviosa i atemorida. L’acompanya la seva mare que mira d’animar-la.

Nosaltres de mica en mica, com ho fa la Dra. Tica Tica, ens anem guanyant la seva confiança i com que una hora dona per molt, despleguem un ampli repertori de bromes, bajanades, improvisacions fantàstiques -no vull dir que les haguem fet molt bé, que també, sinó del món de la fantasia-, cançons, màgia, malabars, equilibris i desequilibris… que han fet que l’al·lota i la seva mare es diverteixen i deixessin de banda els nervis i la por.

A tot això cal sumar-hi el bon humor del doctor anestesista que també fa bromes tant amb nosaltres com amb la nina i la mare. Es crea un clima molt bo entre tots i la mare i la filla se separen sense cap drama.

Nosaltres a petició de l’anestesista quedem amb la nina a la pedra fins que l’efecte anestèsic fa ple i queda adormida tranquil·lament.

Que bé que avui no hi havia nins al Bloc D i hem pogut dedicar tot aquest temps en aquesta col·laboració tan llarga i tan gratificant.

Al final, la mare quan ens acomiadem, ens convida a que ens passem pel seu restaurant si algun dia anem a Eivissa.

Molt maques aquestes eivissenques!

Actua per a que actuem