banner sonrisa medica

Rialles terapèutiques i efectes científics

El diari ARA Balears ha publicat una notícia de la qual estam molt orgullosos a Sonrisa Médica: la nostra col·laboració amb la Universitat de les Illes Balears i l’hospital de Son Llàtzer per demostrar que els pallassos d’hospital poden disminuir l’estrès quirúrgic pediàtric.

L’equip de recerca està codirigit per Gloria García de la Banda, investigadora del Departament de Psicologia de la UIB i membre del grup de recerca DEVPSY (Desenvolupament i Psicopatologia) del IUNICS, i per Esperança Ponsell, investigadora del Departament d’Infermeria i Fisioteràpia de la UIB.

La investigació ha començat a donar fruits i es presentarà el proper octubre en un congrés que tindrà lloc a Florència, en el marc d’una reunió de l’associació internacional sobre pallassos d’hospital anomenada Hospital Clown Research International Network (H-CRIN).

Hem comprovat que els pallassos són especialment beneficiosos per als infants a partir de 9 anys en les unitats de prequiròfan i en el més petits quan també hi ha la presència dels seus pares, i que  l’estat emocional dels menors sotmesos a extraccions de sang augmenta gràcies als pallassos, i curiosament bastant més entre les nines que entre els nins.

També hem de reconèixer que a alguns nins els pallassos els fan certa por, però ¡hi estam fent feina!

Podeu llegir aquí la notícia completa.